Τριάντα χρόνια πρωτοπόροι
στην τοπική ανάπτυξη

________ περισσότερα

CLLD LEADER
Αγροτικής Ανάπτυξης  

________ περισσότερα

Δίπλα στον Άνθρωπο

________ περισσότερα

CLLD/LEADER
Αλιείας και Θάλασσας

________ περισσότερα

Από την Κρήτη

στην Κεντρική Ασία

________ περισσότερα

Πορεία τριών δεκαετιών
στον αναπτυξιακό
χώρο!

Από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 και μέχρι σήμερα η Αναπτυξιακή Ηρακλείου έχει υλοποιήσει εκατοντάδες προγράμματα, τόσο αναπτυξιακά, όσο και κοινωνικά. Οι συνεργασίες της εκτείνονται σε όλη την Ευρώπη, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια συντονίζει πρόγραμμα με τη συμμετοχή χωρών της Κεντρικής Ασίας.

περισσότερα

Από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 και μέχρι σήμερα η Αναπτυξιακή Ηρακλείου έχει υλοποιήσει εκατοντάδες προγράμματα, τόσο αναπτυξιακά, όσο και κοινωνικά. Οι συνεργασίες της εκτείνονται σε όλη την Ευρώπη, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια συντονίζει πρόγραμμα με τη συμμετοχή χωρών της Κεντρικής Ασίας.

Τα στελέχη και η διοίκηση της Αναπτυξιακής Ηρακλείου δίνουν έμφαση στη συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και στην προσέγγιση «από κάτω προς τα πάνω», για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης στις αγροτικές περιοχές, στον πολυτομεακό σχεδιασμό με βάση την αλληλεπίδραση μεταξύ των διαφόρων φορέων μιας περιοχής, την εφαρμογή καινοτόμων προσεγγίσεων, την εφαρμογή έργων συνεργασίας και τη δικτύωση με άλλες περιοχές.

Λόγω της πολυετούς εμπειρίας μας και της επιτυχούς υλοποίησης έργων σε διάφορα πεδία, κάτω από διαφορετικές συνθήκες και με άλλα δεδομένα κάθε φορά, τόσο ο τοπικός πληθυσμός όσο και οι φορείς της περιοχής δράσης, δείχνουν εμπιστοσύνη στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν αναπτυξιακό φορέα, ο οποίος σχεδιάζει και υλοποιεί στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια, που συνεργάζεται με τους τοπικούς φορείς, που έχει την αποδοχή και την εμπιστοσύνη τους.

Τι μας χαρακτηρίζει

Τολμάμε να οραματιστούμε και να σχεδιάσουμε! Θέτουμε στόχους και αφιερωνόμαστε στην επίτευξή τους. Παλεύουμε ακόμα και γι’ αυτό που φαντάζει ακατόρθωτο, γιατί τίποτα δεν μπορεί να γίνει αν δεν το προσπαθήσουμε.

Tο όραμά μας

Το όραμα για το μέλλον είναι να μετατρέψουμε την περιοχή μας, το νησί της Κρήτης, τη χώρα μας σε ένα έδαφος γόνιμο για να ρίξουμε τον σπόρο νέων ιδεών, σε μια πηγή ανάπτυξης

Η ευθύνη μας

Κινούμαστε με γνώμονα τη διατήρηση της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την ανάπτυξη της εσωτερικής συνοχής της περιοχής μας. Μπολιάζουμε νέες ιδέες με το πλούσιο υλικό του τόπου μας, για να δημιουργήσουμε νέα δεδομένα, χωρίς να αλλοιώσουμε τα τοπικά χαρακτηριστικά.

Ο ρόλος μας

Αποτελούμε στήριγμα των Δήμων και της Περιφέρειας για να πετύχουν τον αναπτυξιακό τους ρόλο. Συμμετέχουμε ενεργά στον γενικότερο σχεδιασμό με νέες ιδέες, εργαλεία, προτάσεις και στελέχη έμπειρα στον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων.

Είμαστε τα...
έργα μας

Μέσα από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, ενίσχυση δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων, διατοπικές και διακρατικές συνεργασίες η Αναπτυξιακή Ηρακλείου δίνει το στίγμα της.

Υλοποιώντας ένα από τα μεγαλύτερα Τοπικά Προγράμματα CLLD/LEADER σε εθνικό επίπεδο, αποτελεί πρωτοπόρο Ομάδα Τοπικής Δράσης. Στο πλαίσιο του LEADER, η Αναπτυξιακή Ηρακλείου συντονίζει τρία διατοπικά σχέδια συνεργασίας και ένα διακρατικό, με τη συμμετοχή συνολικά πάνω από τριάντα εταίρων από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Παράλληλα, από το 2017, με τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανέλαβε την υλοποίηση του προγράμματος ESTIA και τη φιλοξενία προσφύγων, χωρίς να υπάρξουν οποιουδήποτε είδους προβλήματα.

Ένα όραμα ετών έγινε πραγματικότητα με την ένταξη της περιοχής των Αστερουσίων στο Παγκόσμιο Δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας (World Network of Biosphere Reserves (WNBR)), του Προγράμματος MAB της UNESCO.

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου στήριξε την προσπάθεια τεχνικά και επικοινωνιακά και σήμερα φιλοξενεί τις δράσεις της Τοπικής Επιτροπής Διαχείρισης Αστερουσίων.


Στις συνεργασίες της Αναπτυξιακής εντάχθηκαν χώρες της Κεντρικής Ασίας, καθώς συντονίζει το MOST Project, σκοπός του οποίου είναι προώθηση ενός νέου και καλά δομημένου μοντέλου για αειφόρο τουρισμό στο Καζακστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν.

περισσότερα

Ιδρύθηκε
ο ΔΑΙΔΑΛΟΣ!

00/00/00

Ο «ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε.- Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης» λειτουργεί πλέον επίσημα, καθώς υπεγράφη σήμερα το Καταστατικό σύστασής του, παρουσία του Περιφερειάρχη κ.Σταύρου Αρναουτάκη. Η υπογραφή του Καταστατικού έγινε στις Αρχάνες, όπου βρίσκεται η έδρα του νεοσύστατου Οργανισμού.

Η Ύπατη Αρμοστεία
τιμά την Κρήτη

00/00/00

Ο Αναπληρωτής Αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, κ. Jason Hepps, συνεχάρη τις τοπικές αρχές, τους φορείς και την τοπική κοινωνία για την αμέριστη υποστήριξη και το ζωτικής σημασίας έργο που έχουν προσφέρει, στην προώθηση της ένταξης των προσφύγων και τη συμπερίληψή τους στην τοπική κοινωνία, σε τελετή που έγινε στις 11/5/2021, στο δημαρχείο Ηρακλείου.

Άρθρο για την ένταξη στη
MAB UNESCO

00/00/00

Στη συμβολή του CLLD/LEADER στην ένταξη των Αστερουσίων στο Δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας της UNESCO αναφέρεται σε άρθρο της στο περιοδικό RURAL CONNECTIONS του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Αγροτική Ανάπτυξη (ENRD) η συντονίστρια του Τοπικού Προγράμματος Νομού Ηρακλείου Αμαλία Ταβλαδωράκη.
Στο άρθρο τονίζεται μεταξύ άλλων ότι “Οι επενδύσεις δημόσιων και ιδιωτικών έργων του CLLD/LEADER στα Αστερούσια και η ενεργοποίηση του τοπικού πληθυσμού συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στην ένταξη της περιοχής στο Παγκόσμιο Δίκτυο, στο οποίο ανήκουν από τη χώρα μας μόνο ο Όλυμπος και το Φαράγγι της Σαμαριάς ήδη από τη δεκαετία του 1980”.

Πρόσκληση της WWF
σε αλιείς

00/00/00

Η WWF ανακοίνωσε την έναρξη του WWF CALL FOR GRANTS για αλιείς μικρής κλίμακας στη Μεσόγειο. Οι επιχορηγήσεις προορίζονται για αλιείς που πρόκειται να υποβάλουν αίτημα χρηματοδότησης στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ), όπως πχ οι αιτήσεις που θα κατατεθούν το προσεχές διάστημα στα προγράμματα CLLD / LEADER Αλιείας και αφορούν αλιείς.

Δίκτυο Πόλεων
για την Ένταξη

00/00/00

Το Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη, με το 2ο ενημερωτικό του δελτίο, καλωσορίζει μια περίοδο αλλαγών και δημιουργικών προκλήσεων, αριθμώντας πλέον 17 μέλη. Παρά την παρατεταμένη αβεβαιότητα που έχει προξενήσει η πανδημία καθώς και οι μεταβολές στον τομέα του προσφυγικού, οδηγός για τα μέλη του Δικτύου παραμένει ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προτεραιότητα η κοινωνική συνοχή και συνύπαρξη. Η δύναμη και η αξία του «Μαζί», είναι άλλωστε σήμερα πιο φανερή παρά ποτέ!

Αρχάνες Ηρακλείου Κρήτης
Ν.Παχάκη 2, Αρχάνες, ΤΚ 701 00
Τ: +30 2810753300

Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης
Σαραντουλάκη & Χουστουλάκη, Τυμπάκι, ΤΚ 702 00
Τ: +30 2892040000

Ε: info@anher.gr

Αρχάνες Ηρακλείου Κρήτης
Ν.Παχάκη 2, Αρχάνες, ΤΚ 701 00
Τ: +30 2810753300

Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης
Σαραντουλάκη & Χουστουλάκη, Τυμπάκι, ΤΚ 702 00
Τ: +30 2892040000

Ε: info@anher.gr

Χ

Χ

NEA

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ