Τα όργανα Διοίκησης της εταιρείας είναι η γενική συνέλευση των μετόχων και το Διοικητικό Συμβούλιο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποτελείται από έντεκα (11) μέλη, τα οποία εκλέγονται από την Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, με τετραετή θητεία. Συνεδριάζει μία φορά το μήνα, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του και έκτακτα όποτε απαιτηθεί. Η θητεία του δεν επηρεάζεται από τυχόν αλλαγή στα όργανα διοίκησης των μετόχων της εταιρείας.
Το Δ.Σ. της εταιρείας εκλέχτηκε στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων, στις 25/11/2019, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα με το υπ.αριθμ. 30/25-11-2019 πρακτικό Δ.Σ. και έχει καταχωρηθεί στο ΓΕΜΗ
Το τελευταίο Δ.Σ. της εταιρίας εκλέχτηκε στις 25/1/2019 και τα μέλη του έχουν ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΕΛΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΙ & ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ
ΜΕΛΗ Δ.Σ. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Α.Α.Ε. ΟΤΑ
Μέσα από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, ενίσχυση δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων, διατοπικές και διακρατικές συνεργασίες η Αναπτυξιακή Ηρακλείου δίνει το στίγμα της.
Υλοποιώντας ένα από τα μεγαλύτερα Τοπικά Προγράμματα CLLD/LEADER σε εθνικό επίπεδο, αποτελεί πρωτοπόρο Ομάδα Τοπικής Δράσης. Στο πλαίσιο του LEADER, η Αναπτυξιακή Ηρακλείου συντονίζει τρία διατοπικά σχέδια συνεργασίας και ένα διακρατικό, με τη συμμετοχή συνολικά πάνω από τριάντα εταίρων από την Ελλάδα και την Κύπρο.
Παράλληλα, από το 2017, με τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανέλαβε την υλοποίηση του προγράμματος ESTIA και τη φιλοξενία προσφύγων, χωρίς να υπάρξουν οποιουδήποτε είδους προβλήματα.
Ένα όραμα ετών έγινε πραγματικότητα με την ένταξη της περιοχής των Αστερουσίων στο Παγκόσμιο Δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας (World Network of Biosphere Reserves (WNBR)), του Προγράμματος MAB της UNESCO.
Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου στήριξε την προσπάθεια τεχνικά και επικοινωνιακά και σήμερα φιλοξενεί τις δράσεις της Τοπικής Επιτροπής Διαχείρισης Αστερουσίων.
Στις συνεργασίες της Αναπτυξιακής εντάχθηκαν χώρες της Κεντρικής Ασίας, καθώς συντονίζει το MOST Project, σκοπός του οποίου είναι προώθηση ενός νέου και καλά δομημένου μοντέλου για αειφόρο τουρισμό στο Καζακστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν.