1) Εκπαιδευτικά Σεμινάρια με ελεύθερη είσοδο για εκπροσώπους των επιχειρήσεων των σχετικών κλάδων και πιλοτική εφαρμογή σε 10-12 επιλεγμένους φορείς για τα εξής εργαλεία της Ο.Π.Π.
Του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Σήματος (Eco-label) σε τουριστικά καταλύματα Του Ευρωπαϊκού Κανονισμού EMAS και του ISO 14001 σε βιομηχανίες – βιοτεχνίες τροφίμων Των προτύπων για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Καλλιεργειών EUREP GAP και AGRO στην αγροτική παραγωγή
2) Ανάπτυξη και εφαρμογή πρωτοβουλίας συγκριτικής αξιολόγησης (benchmarking) των περιβαλλοντικών επιδόσεων φορέων / επιχειρήσεων.
3) Υλοποίηση δράσεων υπό τον τίτλο ‘Συμμαχίες’ που αποσκοπούν στη δημιουργία συνεργασιών μεταξύ των επιχειρήσεων των τριών κλάδων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, με οφέλη τόσο στις ίδιες επιχειρήσεις όσο και συνολικά στην τοπική οικονομία και στο περιβάλλον. Αναλυτικότερα στις δράσεις αυτές περιλαμβάνονται:
• «Προμήθειες», δράση που αφορά τη δημιουργία καταλόγου εγκεκριμένων προμηθευτών των επιχειρήσεων των τριών κλάδων, που είναι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος.
• Εκπόνηση σχεδίου δράσης για τη διαχείριση οργανικών αποβλήτων που προέρχονται από τα ξενοδοχεία, τις βιομηχανίες τροφίμων και αγροτικές εργασίες στο νομό Χαλκιδικής.
• Προώθηση τοπικών προϊόντων (π.χ. λάδι, φέτα, μέλι) μέσω της συνεργασίας των ξενοδοχείων, των παραγωγών αγροτικών προϊόντων και των βιοτεχνιών τροφίμων για να οργανωθούν εκδηλώσεις προώθησης των τοπικών προϊόντων με την στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.