ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

EMV-LII Ενισχύοντας τις φωνές των μεταναστών για την Ένταξη & την Κοινωνική Συμπερίληψη σε τοπικό επίπεδο

Το έργο EMV-LII

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Το έργο EMV-LII έχει σχεδιαστεί με βάση την αρχή ότι η συμμετοχή των μεταναστών είναι υψίστης σημασίας για την επιτυχία των τοπικών στρατηγικών ένταξης. Βασίζεται στο προηγούμενο έργο «AMIF EMVI 2022-2023 Empowering Migrants Voices for Integration», (στο οποίο η Αναπτυξιακή Ηρακλείου ήταν φορέας υποστήριξης), με την προοπτική της εμβάθυνσης και της ενίσχυσης των διαδικασιών που έχουν ήδη δοκιμαστεί και ξεκινήσει. Στο έργο EMV-LII, η Αναπτυξιακή Ηρακλείου αποτελεί το φορέα υλοποίησης, σε συνεργασία με τη Συμβίωση – Σχολή Πολιτικών Σπουδών του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα.

Η δράση αυτή έχει ως στόχο να επιτρέψει και να αναβαθμίσει τη συμμετοχή των μεταναστών σε τοπικές στρατηγικές ένταξης και να εφαρμόσει και να ενισχύσει ουσιαστικούς και βιώσιμους μηχανισμούς συμμετοχής. Συγκεκριμένα, εισάγει και δοκιμάζει τη συνεργασία μεταξύ μεταναστών και τοπικών αρχών στο σχεδιασμό και την εφαρμογή αυτών των στρατηγικών. Δημιουργεί και ενισχύει τρία καινοτόμα εργαλεία για τη συμμετοχή των μεταναστών που εφαρμόστηκαν πιλοτικά στο προηγούμενο έργο (EMVI) : εργαστήρια έγερσης ζητημάτων, ένα εργαλείο ηλεκτρονικής συμμετοχής και συμβουλευτικά συμβούλια μεταναστών. Τα εργαλεία αυτά θα ενισχυθούν σε πέντε χώρες -Αυστρία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία και Σλοβενία- και θα επεκταθούν στο Λουξεμβούργο και την Κροατία.

ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

Σε γενικές γραμμές, το έργο EMV-LII στοχεύει στην υποστήριξη της ανάπτυξης και εφαρμογής τοπικών στρατηγικών ένταξης ενισχύοντας τη συμμετοχή των οργανώσεων μεταναστών για μια πιο αποτελεσματική ένταξη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, με έμφαση στην ένταξη των νέων μεταναστών και των γυναικών.

ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΣΤΟΧΟΙ

  • Ενίσχυση και ενδυνάμωση της συμμετοχής των μεταναστών στην τοπική ένταξη μέσω της κατάρτισης και της ανάπτυξης ικανοτήτων.
  • Αύξηση της ικανότητας και της προθυμίας των τοπικών και περιφερειακών αρχών να εμπλέκουν τους μετανάστες στις τοπικές στρατηγικές ένταξης.
  • Ενίσχυση των μηχανισμών συμμετοχής για την ένταξη σε τοπικό επίπεδο.

Εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων στο Graz 

Η εναρκτήρια συνάντηση για το πρόγραμμα EMV-LII διεξήχθη στο Γκρατς της Αυστρίας στις 14 – 16 Μαΐου 2024, με τη συμμετοχή των 19 εταίρων υλοποίησης, στην οποία συμμετείχε και η Αναπτυξιακή Ηρακλείου.

Προγραμματισμένες Δράσεις στην Π.Ε. Ηρακλείου           

                                                                    ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2024

Κατά το πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου, προγραμματίζεται μια σειρά δράσεων κατάρτισης, καθώς και ανοιχτές εκδηλώσεις ενημέρωσης στο πλαίσιο επίτευξης των στόχων του προγράμματος, με βασικούς θεματικούς άξονες τη συμμετοχή και τις διαπολιτισμικές δεξιότητες των μεταναστών, τη συνηγορία γυναικών μεταναστριών και την καταπολέμηση διακρίσεων και άλλες προκλήσεις στη ζωή των μεταναστών σε τοπικό επίπεδο.

                                                                   ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2024

Κατά την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, προγραμματίζεται μια στρογγυλή τράπεζα και ένα βιωματικό εργαστήριο στο πλαίσιο επίτευξης των στόχων του προγράμματος, με βασικούς θεματικούς άξονες τις προκλήσεις στη ζωή των μεταναστών σε τοπικό επίπεδο, κατά κύριο λόγο στον τομέα της υγείας και της ψυχικής υγείας.

Χ

ΕΤΑΙΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014-2020
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER ΜΕΣΑΡΑΣ
ΑΛΙΕΙΑΣ & ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2014-2020
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ ΜΕΣΑΡΑΣ

Χ

ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ
& ΜΜΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΗ
ΕΤΑΙΡΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ
& ΜΜΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΗ
ΕΤΑΙΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
2014-2020
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER ΜΕΣΑΡΑΣ
ΑΛΙΕΙΑΣ & ΘΑΛΑΣΣΑΣ
2014-2020
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ ΜΕΣΑΡΑΣ