ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Θεματικό Εργαστήριο: "Κρασί - Τυρί: Γαστρονομική και Αναπτυξιακή Συνέργεια"

Διακρατικό Σχέδιο Συνεργασίας “LOCAL TOUR”

Μέτρο 19.3 Τ.Π. CLLD LEADER Ηρακλείου

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ σας προσκαλεί σε διήμερο προώθησης των πολιτιστικών και γαστρονομικών περιηγήσεων στην ενδοχώρα του Ν. Ηρακλείου, στις 17 & 18 Φεβρουαρίου 2025.

Ειδικότερα η Αναπτυξιακή Ηρακλείου οργανώνει διήμερο θεματικό εργαστήριο στο πλαίσιο του διακρατικού σχεδίου συνεργασίας LOCAL TOUR με θέμα:

«ΚΡΑΣΙ – ΤΥΡΙ: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ και ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ»

Το θεματικό εργαστήριο θα διεξαχθεί στις 17 και 18 Φεβρουαρίου 2025 στις Αρχάνες (Κέντρο Ενημέρωσης Οίνου & Αμπέλου – Συγκρότημα ΔΙΑΣ).

Πρόκειται για δράση του διακρατικού σχεδίου συνεργασίας «LOCAL TOUR», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Υπομέτρου 19.3 CLLD/LEADER, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το σχήμα συνεργασίας Local Tour αφορά στη διακρατική συνεργασία μεταξύ 22 Ομάδων Τοπικής Δράσης από δύο χώρες (Ελλάδα και Κύπρο) με βασική επιδίωξη την ανάπτυξη τοπικών, ενδοπεριφερειακών και διακρατικών δράσεων συλλογικού ενδιαφέροντος, για την επίτευξη συνεργειών και τη δημιουργία ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στον τομέα του γαστρονομικού πολιτισμού. Αντίστοιχα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν από όλες τις Ομάδες Τοπικής Δράσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στο θεματικό εργαστήριο που διοργανώνει η Αναπτυξιακή Ηρακλείου είναι οι ωφελούμενοι να αποτελούν επιχειρηματίες και εργαζόμενους γύρω από τον γαστρονομικό τουρισμό στις περιοχές αυτές αλλά και παραγωγοί τοπικών προϊόντων. Έμφαση θα δοθεί στη συμμετοχή επιχειρήσεων που έχουν στηριχθεί στο πλαίσιο του ΠΑΑ (τρέχουσα και προηγούμενες προγραμματικές περιόδου).

 

Στόχος της δράσης είναι ο τοπικός πληθυσμός να ενημερωθεί για τις δυνατότητες που παρέχει ο γαστρονομικός τουρισμός τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στην οικονομία της περιοχής, να γνωρίσει καλά παραδείγματα από άλλες περιοχές της Ευρώπης και της χώρας, να εκπαιδευτεί στην έννοια του «τίμιου προϊόντος» και στην αξία που αυτό έχει για τον κάθε επισκέπτη και να γίνει πρεσβευτής του γαστρονομικού τουρισμού για την περιοχή του.   

Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες, εργαζόμενοι, παραγωγοί τοπικών προϊόντων καθώς και όσοι απασχολούνται γύρω από τον γαστρονομικό τουρισμό  που ενδιαφέρονται για συμμετοχή στο πρόγραμμα, καλούνται να συμπληρώσουν αίτηση και το σχετικό ερωτηματολόγιο ΕΔΩ μέχρι το Σάββατο 15.02.2025.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά, ημέρες και ώρες γραφείου, στο τηλέφωνο: 2810 753.328 και  στο e-mail: nm@anher.gr.

SHARE WITH

 

Χ

ΕΤΑΙΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014-2020
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER ΜΕΣΑΡΑΣ
ΑΛΙΕΙΑΣ & ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2014-2020
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ ΜΕΣΑΡΑΣ

Χ

ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ
& ΜΜΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΗ
ΕΤΑΙΡΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ
& ΜΜΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΗ
ΕΤΑΙΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
2014-2020
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER ΜΕΣΑΡΑΣ
ΑΛΙΕΙΑΣ & ΘΑΛΑΣΣΑΣ
2014-2020
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ ΜΕΣΑΡΑΣ