ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Πρόσκληση σε θεματικό Εργαστήριο με θέμα: Κρητική Μελισσοκομία: Διαδρομή προς την ανάπτυξη ενός μοναδικού γαστρονομικού προϊόντος

Διακρατικό Σχέδιο Συνεργασίας “LOCAL TOUR”

Μέτρο 19.3 Τ.Π. CLLD LEADER Ηρακλείου & Μεσαράς.

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ καλεί τους ενδιαφερόμενους μελισσοπαραγωγούς και επιχειρηματίες από τον χώρο της εμπορίας, μεταποίησης και τυποποίησης μελιού να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή στο θεματικό Εργαστήριο με θέμα: Κρητική Μελισσοκομία: Διαδρομή προς την ανάπτυξη ενός μοναδικού γαστρονομικού προϊόντος

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί 7 και 8 Νοεμβρίου 2024 στις Μοίρες (Infopoint Ιεράς Μητρόπολης Γορτύνης & Αρκαδίας).

Πρόκειται για δράση του διακρατικού σχεδίου συνεργασίας «LOCAL TOUR», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Υπομέτρου 19.3 CLLD/LEADER, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το σχήμα συνεργασίας Local Tour αφορά στη διακρατική συνεργασία μεταξύ 22 Ομάδων Τοπικής Δράσης από δύο χώρες (Ελλάδα και Κύπρο) με βασική επιδίωξη την ανάπτυξη τοπικών, ενδοπεριφερειακών και διακρατικών δράσεων συλλογικού ενδιαφέροντος, για την επίτευξη συνεργειών και τη δημιουργία ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στον τομέα του γαστρονομικού πολιτισμού. Αντίστοιχα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν από όλες τις Ομάδες Τοπικής Δράσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο θεματικό εργαστήριο που διοργανώνει η Αναπτυξιακή Ηρακλείου είναι οι ωφελούμενοι να σχετίζονται με το μέλι ως τοπικό προϊόν. Το θεματικό εργαστήριο θα είναι βιωματικό και θα περιλαμβάνει περιήγηση σε μονάδες που έχουν αναπτύξει περαιτέρω την προώθηση του κρητικού μελιού, ως προϊόν που συμβάλει στην ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού και πολιτισμού. Επιπλέον, το σεμινάριο θα περιλαμβάνει ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των παραγωγών – τυποποιητών – επιχειρηματιών για την έννοια του τίμιου προϊόντος και της αξίας της προβολής του ως τέτοιο, και βέβαια ενημέρωσή τους για τις διαδρομές του σχεδίου. 

Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων είναι είκοσι (20) άτομα, που θα επιλεγούν μέσω αξιολόγησης, ενώ απ’ αυτούς θα προκύψουν και οι συμμετέχοντες σε επίσκεψη ανταλλαγής καλών πρακτικών σε άλλη περιοχή της Ελλάδας.

Στόχος της δράσης είναι ο τοπικός πληθυσμός να ενημερωθεί για τις δυνατότητες που παρέχει ο γαστρονομικός τουρισμός τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στην οικονομία της περιοχής, να γνωρίσει καλά παραδείγματα από άλλες περιοχές της χώρας, να εκπαιδευτεί στην έννοια του «τίμιου προϊόντος» και στην αξία που αυτό έχει για τον κάθε επισκέπτη και να γίνει πρεσβευτής του γαστρονομικού τουρισμού για την περιοχή του.   

Οι μελισσοπαραγωγοί και οι επιχειρηματίες από τον χώρο της εμπορίας, μεταποίησης και τυποποίησης μελιού που ενδιαφέρονται για συμμετοχή στο εργαστήριο, καλούνται να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση μέχρι την Τετάρτη 06/11/2024.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά, ημέρες και ώρες γραφείου στο τηλέφωνο: 2810 753328  και  στο e-mail: nm@anher.gr (Μηλιαράκης Νίκος) .

SHARE WITH

 

Χ

ΕΤΑΙΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014-2020
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER ΜΕΣΑΡΑΣ
ΑΛΙΕΙΑΣ & ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2014-2020
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ ΜΕΣΑΡΑΣ

Χ

ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ
& ΜΜΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΗ
ΕΤΑΙΡΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ
& ΜΜΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΗ
ΕΤΑΙΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
2014-2020
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER ΜΕΣΑΡΑΣ
ΑΛΙΕΙΑΣ & ΘΑΛΑΣΣΑΣ
2014-2020
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ ΜΕΣΑΡΑΣ