ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Manili Boutique Suites & Villas

Το Manili Boutique Suites & Villas χρηματοδοτήθηκε από το Τοπικό Πρόγραμμα CLLD LEADER Ν. Ηρακλείου και αποτελεί τον ιδανικό προορισμός για ζευγάρια, μεμονωμένους ταξιδιώτες, παρέες φίλων και οικογένειες. Βρίσκεται στο κέντρο του χωριού Αρχάνες στην Κρήτη όπου η παράδοση ζωντανεύει μέσα από τις σύγχρονες και πολυτελείς λεπτομέρειες. Στο Manili Boutique Suites &Villas στόχος είναι να σας παρέχουν μια αξέχαστη εμπειρία, γεμάτη πολυτέλεια, χαλάρωση και άνεση.

Οι γήινες υφές του νησιού της Κρήτης καθώς και τα στοιχεία νερού έρχονται να ξυπνήσουν όλες τις αισθήσεις, μέσω της υπέροχης φιλοξενίας. Μείνετε σε μια από τις άνετες και πολυτελείς βίλες ή σουίτες και απολαύστε τις θερμαινόμενες εξωτερικές πισίνες, τις παροχές  μπάρμπεκιου, καθώς επίσης και υπέροχα ποτά και πιάτα στο Manili Bistro.
Μια αγροτική γειτονιά μέσα στο παραδοσιακό χωριό των Αρχανών έχει αναστηλωθεί για να φιλοξενήσει το Manili Boutique Suites & Villas και να το μετατρέψει σε ένα μοναδικό μέρος. Ο κύριος στόχος ήταν
ο σεβασμός στη φύση του κτιρίου και ταυτόχρονα η παρουσίαση μιας ολοκαίνουργιας ιδέας για τη σύνδεσή του με τον υφιστάμενο φυσικό βιότοπο.

Αρχιτεκτονικά, η κύρια δομή και τα ανοίγματα παρέμειναν τα ίδια, παρά την ανακαίνιση, ενώ ο εσωτερικός σχεδιασμός ήταν εμπνευσμένος από την τοπική παράδοση. Οι 12 σουίτες και βίλες του συγκροτήματος είναι όλες μοναδικές, ενώ παράλληλα συνδέονται με τη διαμόρφωση μιας συνεχούς αφήγησης μέσα στο ανακαινισμένο κτίριο. 

Είναι μοναδικά αξιοσημείωτο ότι οι πολυτελείς σουίτες και βίλες, έχουν εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια που τις κάνει να ξεχωρίζουν, αλλά ταυτόχρονα να συνδυάζονται μέσα στην τοπική αρχιτεκτονική και το στυλ του χωριού Αρχάνες. Ο φυσικός βράχος σε συνδυασμό με το παλιό ξύλο συνδέονται άμεσα με την κρητική αρχιτεκτονική και ξυπνούν μνήμες αυθεντικότητας και παράδοσης. 

Το κύριο πλαίσιο του κτιρίου αποτελείται από πέτρες οι οποίες στη συνέχεια μονώνονται εξωτερικά και ντύνονται με γυψοσανίδες. Η προσθήκη εσωτερικής θερμομόνωσης επεκτείνει τη θερμική ικανότητα των κτιρίων, επομένως και τον θερμικό περιορισμό.
Η επίστρωση των κτιρίων αποτελείται επίσης από φυσικά υλικά, που
προέρχονται από τοπικούς ορυκτούς βράχους. Οι στέγες κατασκευάστηκαν με ξύλινα δοκάρια και κεραμίδια, χαρακτηριστικό γνώρισμα των Αρχανών αλλά και της πλειοψηφίας των χωριών και των πόλεων της Κρήτης. Το Manili Boutique Suites & Villas είναι ένα υποδειγματικό βιοκλιματικό συγκρότημα κτιρίων. Παράλληλα με τη χρήση φυσικών υλικών, ο σχεδιασμός των κτιρίων γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε η ηλιακή ενέργεια και τα όμβρια ύδατα να χρησιμοποιούνται πλήρως για την κάλυψη των αναγκών χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας κατά τη διάρκεια των καθημερινών επιχειρησιακών δραστηριοτήτων.

Επίσης, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας χρησιμοποιούνται όπου είναι δυνατόν για εγκαταστάσεις ψύξης και θέρμανσης. Τέλος, η γεωθερμική
ενέργεια χρησιμοποιείται για να συμβάλει στη θέρμανση των εξωτε-
ρικών πισινών. 

SHARE WITH

 

Κατεβάστε το
έντυπο του
προγράμματος

Κατεβάστε το
έντυπο του
προγράμματος

Κατεβάστε το
έντυπο του
προγράμματος

Κατεβάστε το
έντυπο του
προγράμματος

Χ

ΕΤΑΙΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014-2020
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER ΜΕΣΑΡΑΣ
ΑΛΙΕΙΑΣ & ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2014-2020
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ ΜΕΣΑΡΑΣ

Χ

ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ
& ΜΜΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΗ
ΕΤΑΙΡΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ
& ΜΜΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΗ
ΕΤΑΙΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
2014-2020
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER ΜΕΣΑΡΑΣ
ΑΛΙΕΙΑΣ & ΘΑΛΑΣΣΑΣ
2014-2020
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ ΜΕΣΑΡΑΣ