ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

3η Ολυμπιάδα
Ρομποτικής

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC GLOBAL OLYMPIAD

 

 

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η 3η  Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC (Minoan Robotsports Competition) GLOBAL OLYMPIAD, που θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Στάδιο Νέας Αλικαρνασσού (Ηράκλειο ΑΡΕΝΑ Δύο Αοράκια) από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και τη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024.

 

Η Ολυμπιάδα διοργανώνεται από τον Ελληνικό Εκπαιδευτικό Οργανισμό Ρομποτικής (H.E.R.O.), έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που στοχεύει στην ανάπτυξη και διάδοση της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και του STEAM παγκοσμίως.

Στην Ολυμπιάδα συμμετέχουν αποστολές από 36 χώρες και περισσότεροι από 3.000 μαθητές Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων,  Φοιτητές και Ενήλικες.

 

 

 

 

 

Στο πλαίσιο της Ολυμπιάδας Ρομποτικής, η Αναπτυξιακή Ηρακλείου οργανώνει ένα πλήθος παράλληλων δράσεων, με στόχο την προβολή των τοπικών στοιχείων στους διαγωνιζόμενους και στους επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο, που θα βρεθούν στο Ηράκλειο.

Έκθεση τοπικών προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης
με τη συμμετοχή των: 
Αναπτυξιακή Λασιθίου ΑΑΕ ΟΤΑ, Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, ΑΚΟΜΜ – Ψηλορείτης και Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤA
ΔΡΑΣΕΙΣ
                                                                     26 – 29 Απριλίου

  • Έκθεση τοπικών προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης,

με τη συμμετοχή των:

Αναπτυξιακή Λασιθίου ΑΑΕ ΟΤΑ, Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, ΑΚΟΜΜ – Ψηλορείτης και Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ

  • Έκθεση οικοτεχνικών προϊόντων,

Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ

  • Έκθεση επιχειρήσεων τεχνολογίας,

με τη συμμετοχή των:

JSUMO, DEMOCRITUS TEAM, ANDROIDUS AR/VR – PAPAKI – ΠΑΝΕΤΑΙΚ – IBO, AROS – GET 3D, REM IHU, HERON UOM, CSRL HMU, SVK ROBOTICS, ΔΙΣΙΓΜΑ, WALLPRINT, Drone Services, Vespo, BREEKS, DF Robots – O3, OPTOTECH EMMETROPIA, Limassol University, Chess, Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων, Mellon Lab, Ionos Agri Drones

                                                                      27 Απριλίου 2024 

 Θεματικά Εργαστήρια

10.30 – 12.30 «Αγροτικός Τομέας και Καινοτομία» 

        Συμμετοχές με εγγραφή  https://forms.gle/YpVmkWgY9UsRb6um6  

15.00 – 19.00 «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο και νέες τεχνολογίες»

      Συμμετοχές με εγγραφή https://forms.gle/d1suQEFAuJfNd9Xk6 

28 Απριλίου 2024
Το ανθρωποειδές κοινωνικό ρομπότ SOPHIA, πρέσβειρα της Τέχνης και της Καινοτομίας των Ηνωμένων Εθνών, θα επισκεφθεί τη διοργάνωση
την Κυριακή 28 Απριλίου
Το πρώτο ρομπότ που μπορεί να μιμηθεί την ανθρώπινη συμπεριφορά, θα έχει συνάντηση με δημοσιογράφους τοπικών μέσων ενημέρωσης, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη και του Γενικού Διευθυντή της Αναπτυξιακής Ηρακλείου Γιώργου Μαυρογιάννη.
Στις 5.00 το απόγευμα θα επισκεφθεί τη γαστρονομική εκδήλωση  “Τρώμε Τοπικά” – Local Tour και στη συνέχεια θα περιηγηθεί στα περίπτερα της έκθεσης. 
Ενδιαφέρουσα αναμένεται να είναι η διάδραση της Sophia’s στον αγωνιστικό χώρο, με παιδιά, εκπροσώπους σχολείων και φορέων που συμμετέχουν στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC GLOBAL OLYMPIAD.

                                                                                                         

Εκδηλώσεις

                                                                                                          «ΤΡΩΜΕ ΤΟΠΙΚΑ» 

Εκδήλωση γευσιγνωσίας από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, στο πλαίσιο προώθησης και προβολής του διακρατικού σχεδίου συνεργασίας LOCAL TOUR CLLD LEADER

 
 

 

 

 

 

 

 

Η διοργάνωση της Ολυμπιάδας έχει τεθεί ήδη υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και των Υπουργείων Ανάπτυξης, Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, το Πολιτισμού, Τουρισμού, των Γ.Γ. Έρευνας και Καινοτομίας, Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Εθνικού  Ιδρύματος Νεολαίας και δια βίου μάθησης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης.

 

 

 

Με την συνδιοργάνωση των: Περιφέρεια Κρήτης, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ, ΑΚΟΜΜ – ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΕ, Αναπτυξιακή Λασιθίου ΑΑΕ ΟΤΑ, Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ, Παρατηρητήριο Καινοτομίας Επιχειρηματικότητας Περιφέρειας Κρήτης, Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης, Δήμος Ηρακλείου, Δήμος  Μαλεβιζίου, Ελληνική Ομοσπονδία Ηλεκτρονικού Αθλητισμού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Εγκαίνια έκθεσης Τοπικών προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εγκαινίασαν την έκθεση Τοπικών προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης, με τη συμμετοχή των :

Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ,  Αναπτυξιακή Λασιθίου ΑΑΕ ΟΤΑ, Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, ΑΚΟΜΜ – Ψηλορείτης.

Στα εγκαίνια παρέστησαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής  Γιώργος Γεωργαντάς, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαγιαννίδης, βουλευτές του νομού και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού.

Θεματικά εργαστήρια

Τα θεματικά εργαστήρια διοργανώθηκαν από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ, στο πλαίσιο του Τ.Π. CLLD/LEADER Ηρακλείου (Πολυταμειακό), που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Διεξήχθησαν παρουσία εκπροσώπων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου.

 

«Αγροτικός Τομέας και Καινοτομία»

Στη διάρκεια της εκδήλωσης  έγινε εκτενής αναφορά στα προγράμματα που χρηματοδοτεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, συζητήθηκαν θέματα δικτύωσης και ανάπτυξης καινοτόμου επιχειρηματικότητας, ενώ δόθηκε έμφαση στα τοπικά προϊόντα και την προβολή τους.

«Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο και νέες τεχνολογίες»

Στην απογευματινή εκδήλωση που αφορούσε στην ανάπτυξη γυναικείας επιχειρηματικότητας στην ύπαιθρο, συζητήθηκαν οι τρόποι ενδυνάμωσης των γυναικών στην αγροεπιχειρηματικότητα, η χρήση χρηματοδοτικών εργαλείων και καινοτομίας. Ενδιαφέρον είχε και το διαδραστικό μέρος της εκδήλωσης, το οποίο αφορούσε στη δικτύωση των παρευρισκόμενων γυναικών με απώτερο στόχο την ανάπτυξη τους, προσωπική και επαγγελματική.

SHARE WITH

 

Χ

ΕΤΑΙΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014-2020
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER ΜΕΣΑΡΑΣ
ΑΛΙΕΙΑΣ & ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2014-2020
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ ΜΕΣΑΡΑΣ

Χ

ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ
& ΜΜΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΗ
ΕΤΑΙΡΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ
& ΜΜΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΗ
ΕΤΑΙΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
2014-2020
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER ΜΕΣΑΡΑΣ
ΑΛΙΕΙΑΣ & ΘΑΛΑΣΣΑΣ
2014-2020
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ ΜΕΣΑΡΑΣ